Katalog Hella Gutmann

Proudové kleště 40A (ST3)

Proudové kleště CP 40 jsou navrženy pro měření střídavého i stejnosměrného proudu v rozsahu do 40 kHz. Díky dělenému magnetickému obvodu umožňují kleště obejmout měřený vodič bez nutnosti jeho rozpojení nebo porušení izolace. Maximální…

New

Kód produktu:

8PZ 010 614-141

Záruka výrobce:

24 měsíců

Země původu:

Velká Británie

Cena dopravy:

Zdarma

10,125 

Cena bez DPH (21%), vč. recykl. poplatku

Nejvýhodněji na trhu

Vlastnosti a funkce

Pro lepší orientaci ve funkcích a technologiích, které vám Hella Gutmann nabízí, jsme připravili podrobné informace o každé z nich. Každá ikona níže odkazuje na samostatnou stránku, kde se můžete dozvědět více o konkrétních technologiích.

Proudové kleště 40A (ST3)

Proudové kleště CP 40 jsou navrženy pro měření střídavého i stejnosměrného proudu v rozsahu do 40 kHz. Díky dělenému magnetickému obvodu umožňují kleště obejmout měřený vodič bez nutnosti jeho rozpojení nebo porušení izolace. Maximální průměr měřeného vodiče, který mohou kleště obejmout, je 10 mm, přičemž rozsah měřeného proudu činí od 10 mA až do 40 A. Zakončení sondy je provedeno pomocí průmyslového 12pinového konektoru ST3, který slouží k přenosu dat, napájení a uzemnění.

Kleště jsou široce využívány při diagnostice automobilových systémů, zejména při měření proudového odběru vstřikovacích trysek vznětových motorů, kde proud potřebný pro otevření trysky dosahuje hodnot 13 až 18 A v závislosti na systému vstřikování (PD, CR apod.). Kromě toho je lze využít k měření proudu například u palivového čerpadla, jehož standardní odběr se pohybuje mezi 1,5 až 2 A. Jakákoli oxidace na vedení může způsobit zvýšení tohoto odběru, což může být indikováno právě těmito kleštěmi.

Proudové kleště jsou propojeny s měřicím modulem pomocí konektoru ST3, který zajišťuje nejen přenos měřených hodnot, ale i uzemnění a napájení přímo z modulu. Napájení kleští (10–15 V) je zajištěno přes rozhraní osciloskopu, takže není třeba externí napájecí zdroj. Tato kompaktní a jednoduchá konstrukce zajišťuje efektivní a bezpečný provoz během diagnostiky v dílenském prostředí.

Technické parametry

Vstupní napětí (Input)
+24 V

Maximální proud vstupu
30 mA

Výstup (Output)
40 mV/A

Maximální měřitelný proud
40 A

Maximální napětí (izolace)
30 V s uzemněním (kostrou do měřicího modulu)

Napájecí napětí
10–15 V (z měřicího modulu)

Připojení
Průmyslový konektor ST3 (12pin)

Osazení konektoru ST3 (12pin)
Osazeno 6 pinů – 1x napěťové vedení 10–15 V; 1x napěťové vedení 17 V; 2x analogový (+ / -); 1x rozpoznávání hardwaru; 1x kostra

Obsah dodávky
Fyzická dodávka obsahuje
1x Proudové kleště Hella Gutmann CP 40_5