Katalog Hella Gutmann

Regloskop SEG IV SE

Přesně nastavené světlomety jsou zásadní pro bezpečnou jízdu ve tmě. Statistiky z Německa ukazují, že každé třetí vozidlo má problémy s osvětlením, ať už jde o nesprávně nastavené světlomety nebo o slabé světelné výkony. Autoservisy mají…

New

Kód produktu:

8PA 007 732-321

Záruka výrobce:

24 měsíců

Země původu:

Německo

Cena dopravy:

Zdarma

Doprava:

Kurýr / osobně technikem

Zaškolení:

V ceně produktu

47,250 

Cena bez DPH (21%), vč. recykl. poplatku

Nejvýhodněji na trhu

Regloskop SEG IV SE

Přesně nastavené světlomety jsou zásadní pro bezpečnou jízdu ve tmě. Statistiky z Německa ukazují, že každé třetí vozidlo má problémy s osvětlením, ať už jde o nesprávně nastavené světlomety nebo o slabé světelné výkony. Autoservisy mají v tomto ohledu stále plné ruce práce, a správné vybavení je klíčové pro jejich efektivitu.

Zařízení SEG IV SE od Hella Gutmann umožňuje vysoce přesné vyhodnocení světelného rozložení včetně nastavení moderních světlometových systémů, včetně inteligentních asistenčních systémů pro dálková světla. Zkušební obrazovka s vertikálními liniemi usnadňuje kontrolu a nastavení světlometů. Díky prodlouženému sloupku dosahuje pracovní rozsah až 1650 mm, což umožňuje pohodlné nastavení i vysoko namontovaných světlometů, typických pro SUV, dodávky apod.

Regloskop SEG IV SE je narozdíl od SEG IV DLLX vybaven hybridním zaměřovačem, který kombinuje výkonný liniový laser s analogovým zaměřovacím systémem. Tato technologie umožňuje extrémně přesné a ortogonální (kolmé, pod pravým úhlem) zarovnání k vozidlu, a to i za jasných světelných podmínek. Díky vyzařovacímu úhlu 120° lze zaměřit i vnější markery, což zvyšuje flexibilitu při práci s různými typy vozidel.

SEG IV SE tak nabízí spolehlivost, přesnost a všestrannost, což z něj činí ideální nástroj pro moderní autoservisy, které se chtějí zaměřit na kalibraci a nastavení pokročilých světlometových systémů.

Klíčové vlastnosti SEG IV SE

  • Kompletní vyhodnocení rozložení světla: Přístroj umožňuje diagnostikovat a nastavovat budoucí systémy světlometů všech značek.
  • Zkušební obrazovka: Vertikální linie na obrazovce umožňují přesné nastavení světlometů s inteligentním systémem asistenta dálkových světel.
  • Nastavení vysoko montovaných světlometů: Díky prodlouženému sloupku, který rozšiřuje pracovní rozsah až na 1650 mm, je možné nastavit i světlomety umístěné ve vyšších pozicích.
  • Hybridní zaměřovač: Moderní zaměřovací systém zahrnuje analogové zaměřovací zařízení a výkonný hybridní liniový zaměřovač, které zaručují přesné a ortogonální nastavení vůči vozidlu i ve světlých podmínkách.

Technické specifikace

  • Digitální luxmetr pro přesné měření intenzity světla.
  • Hybridní zaměřovač s laserem a analogovým zaměřovacím zařízením pro precizní polohování.
  • Odrazné zrcadlo a Fresnelova čočka pro optimální rozložení světla.
  • Laserová polohovací pomůcka pro přesné zaměření.
  • Vodováha a excentrický hřídel k nastavení náklonu světlometů.
  • Otočný sloupek z nerezové oceli pro snadné nasměrování skříně optiky.
  • Možnost doobjednání kolejnic pro nivelizované umístění přístroje.
  • Podstavec z polymerbetonu zajišťuje stabilitu.
  • Prodloužený sloupek s pracovní výškou až 1650 mm.

SEG IV SE představuje moderní řešení pro diagnostiku světlometů, které kombinuje nejnovější technologie s vysokou uživatelskou přívětivostí.

Obsah dodávky
Fyzická dodávka obsahuje
1x Optická skříň
1x Laserový zaměřovač včetně 9V baterie
1x Základna
1x Nosný sloupek
1x Příslušenství k připevnění sloupku k základně regloskopu
3x pryžové kolečko (nutná montáž)
3x Podložka pro montáž pryžového kolečka
2x Bezpečnostní kroužek pro montáž pryžového kolečka
1x Návod k použití
1x Flasdisk